SSL Certificaten

Wat is SSL?

SSL certificaten

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat het dataverkeer tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Vertrouwelijke informatie die klanten naar een website sturen (zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) kan gestolen worden. Hackers worden steeds slimmer; websites worden gekopieerd waardoor het lijkt dat u op de goede website zit maar in werkelijkheid zit u op een vervalste website waardoor u gevoelige informatie weggeeft aan criminelen. SSL geeft een website identiteit.

Op 25 mei 2018 trad de General Data Protection Regulation (GDPR) in werking. Deze nieuwe Europese privacywetgeving is van toepassing op alle lidstaten van de Europese Unie en zal als vervanging dienen voor nationale wetten zoals de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). In Nederland spreken we ook wel over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Een SSL-certificaat is een belangrijk technisch onderdeel voor deze nieuwe wetgeving.

Waarom is een SSL-Certificaat belangrijk?

  • Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden

  • Websites zonder SSL-certificaat krijgen een lagere waardering van Google

  • De echtheid van de website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op uw website zit en niet op een nagemaakte website (phishing)

  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat

  • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de "s" achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat

  • De overheid (College Bescherming Persoonsgegevens) eist van u dat u een goed SSL-certificaat gebruikt als u persoonsgegevens verwerkt

  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd

  • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!

Google en Browsers

Google en browsers

Het gebruik van een SSL Certificaat (https://) wordt steeds zwaarder gewogen door Google. Een hogere positie in de zoekmachine vereist dus een SSL certificaat.

Sinds 2017 geven diverse vooraanstaande browsers de gebruikers een melding of verbinding met de website veilig is. Bij het ontbreken van een SSL certificaat kan het hierdoor gebeuren dat de bezoeker de pagina verlaat.

Naast beveiliging zijn dit ook goede redenen om uw website uit te rusten met een SSL certificaat. Een certificaat kan eenvoudig worden geïnstalleerd via uw Control Panel. U dient hiervoor dan wel eerst het certificaat te bestellen. Het meest verkochte Certificaat is het COMODO Essential SSL. 1Eurohosting verzorgt de installatie van het SSL Certificaat GRATIS voor u.

Bekijk Alle soorten SSL-certificaten op een rij

Comodo SSL Cerificaat   Thwate SSL Cerificaat   Geotrust SSL Cerificaat